Met Nelson Piquet jr. heeft Fernando Alonso bij Renault, net als in 2007 bij McLaren, een jonge en zelfverzekerde debutant naast zich gekregen. Maar tot een heetgebakerde strijd, zoals die tussen Alonso en Hamilton was, zal het niet komen, zegt Piquet.De kranten stonden er afgelopen seizoen vol mee: de felle strijd tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Dat beide coureurs tot en met laatste race mee zouden strijden om de wereldtitel had waarschijnlijk niemand verwacht, Alonso al helemaal niet.

Alonso is inmiddels van McLaren terugverhuisd naar zijn vertrouwde Renault, waar hij tweemaal wereldkampioen werd. Maar ook in 2008 krijgt de Spanjaard een jonge hond als teamgenoot. En Piquet jr. blaakt van het zelfvertrouwen, misschien nog wel meer dan Hamilton.

Piquets gelijknamige vader én drievoudig wereldkampioen, liet zich eerder al eens ontvallen dat zijn zoon geen tweede viool zou spelen. Maar Piquet jr. zelf heeft nu gezegd dat er van een gevecht à la Hamilton en Alonso geen sprake zal zijn.

,,Ik heb Fernando vorige week bij de tests in Jerez ontmoet en we kunnen goed met elkaar opschieten”, vertelde Piquet jr. aan de Braziliaanse krant O Globo. ,,We hebben allebei hetzelfde doel om Renault te helpen en podiumplaatsen en zeges binnen te halen. Om dat te bereiken is het essentieel dat we samenwerken. Dat wat vorig jaar tussen Hamilton en Alonso voorgevallen is, zal dit jaar met zekerheid niet gebeuren”, aldus Piquet jr.

Renault behoorde in 2007 tot de subtop en de vraag is waar het team dit jaar terecht zal komen. Als het team in staat blijkt te zijn om daadwerkelijk regelmatig in de top drie te belanden, is het nog maar de vraag of Piquet jr. bereid is om te wijken voor Alonso. De jonge Braziliaan is daarbij nog voorzichtig in zijn uitspraken: ,,Als de auto competitief blijkt te zijn, en dat zal het geval zijn, dan hoop ik dat ik om de eerste plaatsen vechten kan.”

LP