Antonio Pizzonia staat op het punt de Formule 1-renstal van Williams te verlaten. De Braziliaan wordt naar alle waarschijnlijkheid opnieuw gepasseerd voor een racestoel en heeft er nu genoeg van. Hij zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Het enige dat nog ontbreekt wat betreft de tweede coureur is het persbericht van Williams, waarin officieel mee wordt gedeeld dat Nico Rosberg de tweede coureur is. Daarna is alleen de vrijdagstoel nog vrij bij het team van Frank Williams. In een rol als vrijdagtester heeft ’Jungle Boy’ geen trek en daarom zou hij zijn heil in Amerika willen zoeken.

Williams zou niet tevreden zijn over Pizzonia naar aanleiding van zijn invalbeurt voor de geblesseerde Nick Heidfeld. Gedurende de winter van vorig jaar werd de Duitser verkozen boven de Braziliaan, wat inhoudt dat Pizzonia nu voor de tweede keer op rij gepasseerd wordt.

Het laatste sprankje hoop van Pizzonia op een vervolg van zijn F1-loopbaan is gevestigd op het team van BMW, waarmee hij in onderhandeling zou zijn. Volgens ingewijden heeft Jacques Villeneuve echter een afkoopsom van vele miljoenen in zijn contract staan. Zoveel dat het daadwerkelijk ontbinden van zijn contract de Duitse fabrikant veel te veel geld kost.

Meer racestoeltjes in de F1 zijn er op die van Midland na niet meer vrij, maar daar wordt hij niet tot de kanshebbers gerekend. ,,Racen is de prioriteit", zegt manager Jaime Brito in de Braziliaanse pers. En de enige mogelijkheid daarvoor schijnt dus in Amerika te liggen, wat inhoudt dat Pizzonia mogelijk coureurs als Justin Wilson en Timo Glock achterna gaat.

KVN