De twijfel bij Ferrari na de vrije trainingen is na het veroveren van de eerste startrij verdwenen. Kimi Raikkonen, die morgen als tweede start, durft zelfs te beweren dat Ferrari er klaar voor is om weer eens te winnen in Monaco. Donderdag slaagde Ferrari er niet in de banden tijdens de eerste snelle ronde aan de praat te krijgen, maar gezien het resultaat in de kwalificatie behoren de problemen tot het verleden. Voor het eerst sinds 2000 staat er weer eens een Ferrari op pole in het prinsdom.

En dat terwijl het team toch wel enigszins in het ongewisse afreisde naar Monaco. ,,We wisten niet precies wat we konden verwachten omdat het vorig jaar helemaal misging”, geeft Raikkonen toe. ,,Dat we de auto hadden verbeterd, daar waren we vrij zeker van. Alleen wisten we niet wat het ons zou opleveren.”

Inmiddels denkt de Fin het wel te weten: ,,Het lijkt erop dat we een goede stap voorwaarts hebben gezet en volop mee kunnen vechten om de overwinning. Een goede zaak.” Met 'we' bedoelt Raikkonen in eerste instantie Ferrari, want het was Felipe Massa die er met de pole vandoor ging.

Achteraf gezien zegt Raikkonen te voorzichtig te zijn geweest in Saint Devote. ,,Mijn eerste run was goed en de tweede was ook niet slecht. Alleen heb ik misschien een beetje te makkelijk aan gedaan in de eerste bocht. Ik probeerde verderop nog tijd te winnen, maar ik won niet genoeg terug.”

Misschien dat de Fin er morgen wel in slaagt om teamgenoot Massa te verslaan. Raikkonen: ,,Grote kans dat de race morgen onder moeilijke omstandigheden wordt verreden, dus ik verwacht een leuke race.”

Michael Schumacher was in 2001 de laatste Ferrari-coureur die wist te winnen in Monaco.

KVN