Naar eigen zeggen had Kimi Raikkonen nog wel wat sneller gekund, maar waarom te veel risico’s nemen in leidende positie? De Ferrari-coureur had een goed weekend en zijn zege leek geen moment in gevaar te zijn.Al na de kwalificatie benadrukte Raikkonen het belang van een goede start. ,,Op dit circuit is het moeilijk om in te halen. De start is daarom erg belangrijk”, vertelde de Fin nogmaals na de race.

,,Vooral als er een safetycar in het spel is, dan kun je nog wel eens geluk of pech hebben. De beste plek om te winnen is dan het begin.”

Naar eigen zeggen had Raikkonen geen perfecte start, maar het was goed genoeg om de leiding in handen te nemen en die niet meer af te staan. ,,Tijdens mijn tweede pitstop had ik wat last van verkeer en moest ik even wachten, maar het was in orde”, aldus Raikkonen.

Volgens Raikkonen zat het qua competitie dichter bij elkaar dan zijn team Ferrari verwacht had. ,,We hadden wel wat sneller kunnen zijn, maar er is geen reden om te hard te pushen als dat niet nodig is. De snelheid zat er het hele weekeinde in en het team heeft goed werk verricht.”

De Fin voegde er nog aan toe blij te zijn dat zijn landgenoot en McLaren-coureur Heikki Kovalainen in orde bleek te zijn na een ernstige crash. Raikkonen: ,,Ik ben blij dat alles oke lijkt te zijn met Heikki dus ik had niet om meer kunnen vragen.”

LP