Het leek de Ferrari’s, en Kimi Raikkonen in het bijzonder, op vrijdag niet veel moeite te kosten om de snelste tijden neer te zetten in de vrije trainingen. Maar Raikkonen verwacht toch een spannend gevecht.Raikkonen was zowel in de eerste als in de tweede vrije trainingen de snelste. Teamgenoot Felipe Massa had wat meer moeite en worstelde met zijn auto op de baan, soms ernaast.

Volgens Raikkonen verliep bij hem alles naar wens. ,,Ik ben blij met deze eerste testdag”, vertelde hij na afloop van de vrije trainingen. ,,We hebben gedaan wat we moesten doen, zonder dat er problemen waren. Dat is waarschijnlijk het meest positieve.”

De Fin gaf aan tevreden te zijn met de balans van de auto en beide bandentypes. Of de resultaten van de vrije trainingen de kans op een zege in Barcelona vergroten, dat durfde Raikkonen niet te zeggen.

,,Je kunt zoals gewoonlijk op vrijdag moeilijk oordelen waar we staan ten opzichte van de rest van de teams. Ik denk dan ook dat we een spannend gevecht kunnen verwachten”, aldus Raikkonen.

Met Felipe Massa, die op vrijdag zijn 27ste verjaardag vierde, ging het allemaal iets minder. De Braziliaan klaagde onder andere over verkeer op de baan, maar was toch redelijk tevreden.

Massa: ,,Dit was een goede dag. Ik denk dat we dit weekend competitief zullen zijn en we gaan de goede kant op. De baancondities zullen de komende dagen ook beter worden, want vandaag was het een beetje op de limiet en was het makkelijk om fouten te maken.”

,,Ik had in de middag wat sneller kunnen zijn, maar ik had last van verkeer in mijn eerste vliegende ronde op zachte banden. Ik ben jarig vandaag en zou mezelf graag op zondag een mooi cadeau willen geven.”

LP