Ralf Schumacher gaat er niet vanuit dat hij volgend weekend in Brazilië zijn laatste race in de Formule 1 rijdt. Hij is in gesprek met meerdere teams en het is zijn doel ook volgend jaar aan de start te verschijnen.De Duitse coureur tekende met grootse plannen een contract bij Toyota. Beide partijen zouden samen de weg naar de top bestormen en het was niet de vraag of, maar wanneer de eerste race werd gewonnen. Het liep alleen anders.

Na drie teleurstellende seizoenen – waarin hij slechts drie podiumplaatsen scoorde – maakte Ralf bekend het team de rug toe te keren. Een nieuwe werkgever heeft hij nog niet gevonden en het is onduidelijk of bijvoorbeeld Spyker op zijn diensten zit te wachten.

,,Het is zeker mijn doel om in de Formule 1 actief te blijven”, benadrukt de nu nog Toyota-coureur in gesprek met ITV. ,,We praten met verschillende partijen, maar ik kan natuurlijk niet zeggen wie dat zijn.”

Volgens de jongste Schumacher is dit voor hem het ideale moment om een frisse start te maken bij een ander team. ,,De verwachtingen waren erg hoog toen we begonnen, maar beide partijen hebben hun doelen niet kunnen bereiken.”

,,Als je dan ook nog eens het gevoel hebt dat het niet de juiste kant op gaat, dan is het volgens mij alleen maar eerlijk om je plek op te geven en iemand anders de kans te gunnen.”

Het is zeker niet uitgesloten dat Ralf ook in Brazilië naast het podium eindigt. Dat zou betekenen dat hij voor het eerst in zijn loopbaan een seizoen afsluit zonder op het podium te hebben gestaan.

KVN