De 20-jarige Récardo Bruins zal komend seizoen uitkomen in het Duitse Formule 3-kampioenschap. Bruins eindigde in 2005 als derde in de Formule Renault en zoekt zijn heil nu hogerop.
De geboren Koreaan gaat opnieuw de kleuren van Van Amersfoort Racing verdedigen, ditmaal met aandrijving van een Opel-Spiess-krachtbron. Bruins reed twee jaar geleden pas voor het eerst in een formule-wagen en timmert sindsdien aan de weg in de monoposto’s. Bruins reed in 2005 ook al voor Van Amersfoort Racing, wat inhoudt dat hij zijn tweede seizoen ingaat bij het gerenommeerde team uit Laren.

Ook bekende namen als Bas Leinders, Christijan Albers, Jos Verstappen en Ho-Ping Tung hebben in het verleden voor Van Amersfoort Racing gereden. Voor Bruins is dit een ideale springplank naar de hogere regionen van de autosport.

,,Het is een logische stap, maar ik beschouw het als een fantastische uitdaging. De Duitse Formule 3 is een mooi kampioenschap met meer dan 25 deelnemers”, vertelt Bruins. ,,Na het succesvol verlopen 2005 was het voor mij al snel duidelijk dat ik verder wilde met Van Amersfoort Racing. Ik heb prettig met ze samengewerkt en kan van Frits nog veel leren. Ik wil zoveel mogelijk testkilometers maken om goed voorbereid aan de start te staan.”

KVN