Het moet de mannen van Red Bull toch enige frustraties bezorgen: wederom troefde Toro Rosso het moederteam af in de kwalificatie. Ook Mark Webber – die meestal nog wel wat potten kan breken – moest het afleggen in Japan. Teleurstelling alom bij het team.,,Het is teleurstellend om Q3 niet te halen”, reageert teambaas Christian Horner, die zijn mannen als elfde (David Coulthard) en dertiende (Mark Webber) zag eindigen. ,,David reed goed in allebei de sessies, maar had pech dat hij de laatste sessie miste op 0.08 seconde. Mark lukte het niet om zijn beste drie sectoren bij elkaar te krijgen.”

Webber, toch meestal goed voor een plekje bij de eerste tien, erkent dat hij niet snel genoeg was. ,,En als je de juiste tijden niet rijdt, ga je ook niet door. Ik kreeg het niet op een rijtje in Q2 en dan betaal je de prijs.”

,,Het was beschamend, want ik had een goed gevoel over de auto, zowel gisteren als vandaag. Maar de kwalificatie pakte vandaag niet goed voor ons uit. Het zal morgen moeilijk worden.”

Coulthard kon nog het meest tevreden zijn binnen het team. Een elfde plaats en de mogelijkheid om de strategie nog aan te passen; dat had slechter gekund. ,,Dit was een van mijn betere kwalificatiesessies”, reageert de Schot dan ook.

JK