De tweede plaats van Nelsinho Piquet tijdens de Grand Prix van Duitsland heeft een positief effect op de veerkracht van Renault. Eindelijk was er eens goed nieuws voor de geplaagde renstal van de Franse fabrikant, die weer naar boven durft te kijken. Bob Bell is van mening dat de R28 flink is verbeterd.Het optimisme van de technisch directeur is gesterkt door de eerste ereplaats van het seizoen. Door de acht punten die Piquet opstreek is Renault weer helemaal terug in de strijd om de vierde plek in het WK. Het verschil met Toyota bedraagt nog slechts twee punten.

Daartussenin staat nog Red Bull, wat betekent dat Renault nu de zesde plek bekleedt. Er is ruimte voor verbetering, denkt Bell, die meent dat de R28 de snelste auto van de drie is. ,,We komen dichterbij BMW Sauber, en liggen iets voor Toyota en Red Bull”, zegt Bell.

,,Gezien het tempo waarmee we onze auto ontwikkelen en onszelf verbeteren ten opzichte van de concurrentie, denk ik dat we onze rivalen net een stapje voor kunnen zijn”, vervolgt Renaults technische man.

De derde plek is inmiddels buiten bereik, maar vierde worden moet mogelijk zijn. Bell: ,,Het tempo dat we kunnen rijden is gelijk aan dat van BMW Sauber, misschien dat we zo af en toe de strijd met hen kunnen aangaan. De R28 heeft de potentie om de derde snelste auto te worden.”

Om haar ambities kracht bij te zetten blijft Renault de R28 doorontwikkelen tot en met de Grand Prix van Singapore. Indien nodig wordt die periode verlengd. ,,We hebben nog een heel programma te gaan. Sowieso tot de vijftiende race. Als er nog iets op het spel staat dan kunnen we dat verlengen”, aldus Bell.

KVN