Robin Frijns heeft op het circuit van Barcelona de titel in de Formule Renault 3.5 gewonnen. Over de totstandkoming ervan zal nog lang worden gesproken. Frijns tikte directe concurrent Bianchi van de baan.

De titelstrijd zou op voorhand gaan tussen Robin Frijns en Jules Bianchi. Op zaterdag had Frijns de koppositie in het kampioenschap al teruggepakt van de Force India-reservecoureur. Hierdoor had Frijns op zondag de beste papieren in handen en een uitvalbeurt van Bianchi zou hem sowieso de titel opleveren.

En zo geschiedde. Rondenlang zat Bianchi de Limburger op de hielen. Ze zochten zelfs tegelijkertijd de pits op, waarbij Frijns ook weer als eerste de pits verliet. Daarna was het voor Frijns zaak om Bianchi achter zich te houden. Dat lukte tot het moment dat Bianchi in de eerste bocht vanuit het niets zijn kans schoon zag en Frijns passeerde.

Kevin Magnussen dacht van het moment te profiteren en maakte zich na de lange doordraaier op voor een inhaalactie op Frijns. De Nederlandse Fortec-coureur dook ter verdediging naar binnen, maar kwam daar de auto van Bianchi tegen. Een lichte touché was genoeg om de Fransman het grind en uiteindelijk de bandenstapels in te sturen.

Antonio Felix da Costa won de race en pakte daarmee de dubbel in het Spaanse raceweekend. Frijns finisht de race uiteindelijk als zevende, meer dan genoeg voor het kampioenschap. In dat kampioenschap moet Bianchi uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats, voor Mercedes-testcoureur Sam Bird.

Later dit jaar stapt Frijns in een Sauber Formule 1-wagen, tijdens de young driver test in Abu Dhabi. Daar zou nu een test voor Red Bull bij kunnen komen, als beloning voor het winnen van het kampioenschap.