Nico Rosberg rijdt ook volgend seizoen voor Williams. Hoewel de geruchtenmolen op volle toeren draait is de Duitser niet van plan zijn team de rug toe te keren. ,,Ik heb een tweejarig contract en ben van plan dat uit te dienen”, zegt Rosberg in reactie op de nieuwste geruchten.Willi Weber zorgde tijdens de Grand Prix van Duitsland voor opschudding. Dit keer door te verklaren dat hij Rosberg in 2009 voor McLaren ziet rijden. Dit zou dan ten koste moeten gaan van Heikki Kovalainen, die terugkeert bij Renault.

De direct betrokkenen verklaarden in Hockenheim direct van niets te weten. Rosberg gaat nu wat uitgebreider op de 'indianenverhalen' in. Hij zegt niets te weten van clausules in zijn contract met Williams, waar Weber, die niet aan Rosberg is gelieerd, het over heeft.

,,Ik blijf bij Williams, dat staat voor de volle honderd procent vast”, verklaart Rosberg tegenover Autosport.com. ,,We hebben van de winter een tweejarig contract getekend. Zonder clausules of zo.”

De Williams-coureur vervolgt: ,,We zijn nu halverwege het eerste jaar. Zo zijn de feiten en meer valt er niet over te zeggen. Dit is het hele verhaal.”

Wel geeft Rosberg toe dat het hem soms frustreert dat hij niet zo in de schijnwerpers rijdt als Robert Kubica en Lewis Hamilton. Beiden debuteerden later dan Rosberg in de Formule 1, maar voeren nu wel de opkomst van de nieuwe generatie aan.

,,Ik wil graag laten zien wacht ik écht waard ben, wat ik in mijn mars heb. In de Formule 1 heb ik nog niet de kans gehad geregeld om podiumplekken te vechten. Ja, een paar keer. Maar dat was meer toeval”, weet hij. ,,Aan de andere kant ben ik me er ook weer van bewust dat ik geduld moet betrachten.”

Vorige week liet Rosberg weten dat het nog altijd zijn doel is wereldkampioen te worden. Maar als dat bij Williams niet lukt, dan doet hij dat net zo lief bij een ander team. ,,Ik weet dat ik volgend seizoen geen kampioen word, maar ik hoop wel een grote stap voorwaarts te zetten. Wie weet wat er allemaal mogelijk is met de nieuwe regels. Maar toch, als ik bij Williams de titel niet kan winnen, dan maar ergens anders.”

KVN