De updates die Mercedes meenam naar Singapore hebben vooralsnog niet het gewenste effect. In de laatste training werden Nico Rosberg en Michael Schumacher achtste en elfde.

Rosberg was bijna anderhalve seconde langzamer dan dagsnelste Sebastian Vettel. “Er zitten veel nieuwe onderdelen op de auto en het kost wat tijd voordat ze zijn ingewerkt”, zei de winnaar van de Chinese GP van dit jaar. “We moeten ze leren begrijpen dus er is veel data om te analyseren. Het begon aardig, maar er is nog niets spectaculairs aan. Dit is een aardige start van het weekend.”

“We zijn op veel gebieden absoluut beter geworden. Dat is een goede zaak. We hebben meer moeite met de banden. Zeker tijdens de lange runs zijn de achterbanden plotseling versleten. Ik weet niet hoe dat kan. In ieder geval kon ik niet het uiterste van de banden vragen. Ze zijn enorm lastig te begrijpen. Het is een wetenschap op zich.”

Schumacher sluit zich bij de woorden van zijn teamgenoot aan. “Ik vind het moeilijk om te bepalen waar we staan ten opzichte van onze concurrenten. We hebben tijd nodig om dat te bepalen. De banden blijven een lastig verhaal, maar iedereen heeft hetzelfde rubber.”