Mercedes-coureur Nico Rosberg zou er niet rouwig om zijn als het slechte weer aanhoudt in Silverstone. De Duitser zat er vandaag namelijk prima bij tijdens de verregende vrije trainingen.

Rosberg zette in de ochtend een negende tijd neer en was na de lunch goed voor een vierde tijd, waarbij hij in beide trainingen overigens één plekje achter teamgenoot Michael Schumacher eindigde.

In een korte terugblik op de dag staat Rosberg verder niet stil bij dat laatste, maar wel bij het goede gevoel dat hij aan de dag heeft overgehouden: “Het was over het algemeen een productieve dag voor ons en we hebben de auto van de ene op de andere training goed weten te verbeteren”, vertelt hij aan de Britse pers.

“Ik ben daar uiteraard tevreden mee, want hoewel de weersomstandigheden hetzelfde bleven, hebben we onze rondetijden toch aanzienlijk weten te verbeteren tijdens de middagtraining”, vertelt de coureur die ’s ochtends een hoge 1:58 reed en in VT2 een 1:56.567 klokte.

“We lijken bovendien behoorlijk competitief te zijn in deze omstandigheden en de auto voelde de hele dag door prima aan, dus van mij mag het blijven regenen”, verkondigt Rosberg.

Teamgenoot Schumacher liet eerder vandaag al optekenen dat ook hij de regen verwelkomt. Terugblikkend op de vrije trainingen heeft hij echter niet veel aan het verhaal van zijn teammakker toe te voegen. “De baan was lange tijd te nat om op te rijden, maar aan het eind van VT2 hebben we gelukkig toch nog een aantal ronden kunnen rijden.”

“De omstandigheden bleven tricky, maar het was toch fijn om te kunnen rijden en aan het natte circuit gewend te raken, want we gaan er van uit dat het komende zondag ook behoorlijk zal regenen”, aldus de coureur die vandaag een achtste en derde tijd reed.