Het team van Sauber kan volgens haar coureurs Sergio Pérez en Kamui Kobayashi een goede tweede seizoenshelft hebben, zolang het leert minder fouten te maken en regelmatiger te presteren.

Het team van Sauber is al bezig aan een goed seizoen, getuige de twee podiumplaatsen die het heeft verzameld en de tachtig punten die het al achter haar naam heeft staan, maar volgens Pérez en Kobayashi kan het nog beter.

“We hebben het goed gedaan in de eerste seizoenshelft en mooie resultaten behaald”, constateert Kobayashi. “Het team heeft een goede auto gebouwd en we zijn op de meeste circuits competitief geweest, maar we hebben helaas ook teveel kansen laten liggen”, meent de Japanner.

“We hebben te veel raceweekends gehad die niet foutloos verliepen, waardoor we een aantal goede resultaten zijn misgelopen. Als het ons echter lukt om ons op dat vlak te verbeteren, dan ziet het er goed uit voor de tweede helft van het jaar.”

Teamgenoot Pérez voegt daar aan toe dat Sauber ervoor moet zorgen dat het vaker ‘het maximale uit de mogelijkheden’ kan halen. “Het probleem is niet zozeer dat ons vormpeil fluctueert, maar dat we fouten maken of pech hebben. We moeten dus efficiënter worden en ervoor zorgen dat alles beter op zijn plek valt.”

“Ik wil daar graag een steentje aan bijdragen, want we hebben een snelle auto en het zou uiteraard een droomscenario zijn om dit jaar mijn eerste zege te boeken”, zo laat Pérez weten niet bang te zijn hoog in te zetten.