Sauber laat in een verklaring weten dat het de intentie heeft om in beroep te gaan tegen de diskwalificatie. Sergio Pérez en Kamui Kobayashi werden uit de uitslag geschrapt.

Beide coureurs kwamen na afloop van de race in Melbourne niet door de keuring omdat er door de stewards ’technische onvolkomenheden’ aan de C30 werden gespot. Er zijn problemen met de achtervleugels.

Daardoor staat de zevende plek van Sergio Pérez en de achtste positie van Kamui Kobayashi zwaar op de tocht. De Sauber-coureurs zijn al uit de uitslag van de Australische Grand Prix gehaald, maar het Zwitserse team geeft de moed nog niet op.

“Dit is voor ons een verrassende en teleurstellende beslissing van de stewards”, reageert technisch directeur James Key. “Het lijkt erop dat er discussie is ontstaan over de toplaag van het bovenste dwarsliggende element van onze achtervleugel.”

“Dit is geen gebied van het onderdeel dat ‘werkt’. Met andere woorden: de werking van de vleugel wordt niet beïnvloed en het levert ons zeker geen prestatievoordeel op. We bestuderen het ontwerp van de onderdelen om de situatie beter te begrijpen en overwegen een beroep aan te tekenen.”