#Sauber verwacht in Japan weer snel te zijn

29-09-2012 | Door: Jan van der Burgt
Het weekend in Singapore was voor Sauber niet om over naar huis te schrijven. Volgende week verwacht het Zwitserse team in Japan echter weer sterk te zijn.

Het circuit van Suzuka, ontworpen door de Nederlanders Hans Hugenholtz, zou volgens beide Sauber-coureurs goed moeten passen bij de C31. Kamui Kobayashi kijkt dan ook uit naar de Japanse Grand Prix, temeer omdat het zijn thuisrace betreft.

"Het Japanse publiek is altijd zo enthousiast en ze juichen niet alleen voor mij, maar voor alle coureurs", aldus Kobayashi. "Ik ben dan ook erg trots op hen, het zijn ware Formule 1-fans. Het circuit zelf is ook fantastisch. Het is technisch en niet eenvoudig om een goede ronde te rijden. Waar je op andere circuits de baan na zo'n dertig rondjes wel kent, blijf je op Suzuka elke ronde bijleren, al rijd je er honderden. Met de nieuwe onderdelen die we meenemen, moeten we deze keer weer voor een goed resultaat kunnen gaan."

Teamgenoot Sergio Pérez deelt het enthousiasme van Kobayashi over de baan en meent dat de kansen voor het Sauber-duo gunstig zijn. "Ik reed er vorig jaar voor het eerst en ik heb daar ontzettend van genoten. Na een matig weekend in Singapore moeten we er nu weer kunnen staan. Onze auto zou het goed moeten doen in de snelle bochten", aldus de toekomstig McLaren-coureur.

Head of track engineering, Giampaola Dall'Ara, geeft aan dat de nieuwe onderdelen vooral bestaan uit aerondynamische updates: "We nemen onder andere een nieuwe voorvleugel mee. Kijkend naar de eisen die het circuit, denk ik dat onze auto erg competitief zal zijn."


Sluit zelf eenvoudig en snel een autoverzekering af en profiteer direct van vele voordelen. Abonnees van Formule1 hebben 5% extra korting! Lees meer...
REACTIES