Michael Schumacher hoopt dat het weer wordt toegestaan om tijdens een lopend seizoen te testen, aangezien hij denkt dat dit voor meer competitie zou zorgen.

Op de officiële Formule 1-website Formula1.com moet Schumacher in de rubriek ‘Formula One Fantasy’ antwoord geven op allerhande vragen over wat hij het liefst zou willen (terug)zien in de Formule 1, en hetgeen de Mercedes-coureur qua regelgeving het liefst zou zien verdwijnen, is het huidige testverbod.

De FIA denkt er momenteel over het tussentijdse testen weer (beperkt) toe te staan en heeft in Schumacher dus in ieder geval een medestander: “Ik wil het testen weer terug”, beaamt de zevenvoudig wereldkampioen. “Ik denk namelijk dat het beter voor de competitie binnen de sport zou zijn als het testen weer wordt toegestaan.”

Een andere verandering die Schumacher graag zou willen zien, is een verdere toename van het aantal inhaalacties op de baan. De Duitser noemt daarnaast nog een verrassende naam als hij wordt gevraagd om een andere wereldkampioen Formule 1 als zijn teamgenoot te kiezen: “Norbert Haug”, luidt Schumachers keuze. “Ik weet dat hij geen wereldkampioen is, maar hij kan wel geweldig driften.”

Schumacher wordt verder nog aan de tand gevoeld over zijn favoriete circuits. De Duitser kan niet kiezen tussen Suzuka, Spa en Monaco, maar geeft wel aan dat zijn ideale circuit – als hij het zelf zou mogen ontwerpen – in ieder geval de bochten Eau Rouge en Blanchimont van Spa zou hebben en ook de S-bochten van Suzuka zou bevatten.

Wat toekomstdromen betreft geeft Schumacher aan dat hij het allerliefst ooit nog eens met een Ferrari Formule 1-bolide uit 2022 zou willen rijden, terwijl zijn Mercedes-bazen Norbert Haug en Ross Brawn op een uitnodiging voor Schumachers ‘perfecte etentje’ mogen rekenen, maar ook zijn voormalige Ferrari-chefs Jean Todt en Luca di Montezemolo mogen van hem aanschuiven.

Mocht het er ten slotte nog van komen dat Schumacher voor de achtste keer beslag legt op de wereldtitel, dan weet hij al hoe hij het gaat vieren: “Met champagne, cola en Bacardi, en dan het liefst gelijk na de race in het motorhome.”