Ralf Schumacher is er zeker van: zijn oude werkgever Toyota wordt nooit ofte nimmer succesvol in de Formule 1. Het bewijs daarvoor is, volgens hem, het feit dat het team niet eens gesproken heeft met Ross Brawn.De Duitse coureur verliet Toyota aan het einde van het voorbije seizoen. Hij was na drie jaar toe aan een nieuwe uitdaging, verklaarde hij. Maar hij had meer redenen om te vertrekken, zo blijkt nu.

,,Toyota is naar mijn weten het enige team dat niet met Brawn wilde praten”, zegt Schumacher in de Duitse krant Express. ,,Ik heb het team aangeboden om ze met hem in contact te brengen, maar daar werd niet op gereageerd. Geen enkele ontmoeting vond er dan ook plaats.”

,,Aan de structuur binnen het team kan en mag niets worden veranderd en dat is duidelijk het gevolg van wat ze de ‘Toyota-manier’ noemen. En daarom kan er nooit iemand als Brawn bij Toyota aan de slag gaan. Hij had een kandidaat moeten zijn, want hij kan het team vooruit helpen. Maar Toyota wil er geen one-man show van maken.”

PPB