Bruno Senna heeft de mogelijkheid om voor Mercedes in de DTM te rijden afgeslagen omdat de fabrikant hem geen garantie kon geven dat hij in de Formule 1 terecht zou komen.De Braziliaan had alle hoop gevestigd op het tweede stoeltje bij Brawn GP. Nadat het team Barrichello aankondigde als tweede rijder, richtte Senna zich op de DTM en testte in maart de Mercedes C-klasse. Hij was dichtbij een stoeltje, maar sloeg uiteindelijk zelf het aanbod om DTM te rijden af. Dat betekent dat Senna dit seizoen alleen racet in de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans.

Norbert Haug, sportchef van Mercedes, verklaart dat hij zowel met McLaren als Brawn GP gesproken heeft over Senna’s mogelijkheden in de Formule 1. “Senna wilde de absolute zekerheid dat hij in de Formule 1 terecht zou komen,” verklaarde Haug tegenover de Engelse website autosport.com. “Ik heb met Ross Brawn en Martin Whitmarsh erover gesproken en zij waren enthousiast om te kijken naar eventuele mogelijkheden, maar honderd procent garanties konden ook zij niet geven.”

Haug zegt verder dat hij alles geprobeerd heeft, maar dat coureurs het ook echt moeten willen. “Je moet er dag en nacht over dromen om DTM te willen rijden, kennelijk was dat bij Senna niet het geval. Dat kan en dat geeft ook niet.”

De Duitser benadrukt dat deze weigering een eventuele samenwerking in de toekomst niet in de weg zal staan. “Ik respecteer zijn beslissing, maar hoop wel dat hij over een half jaar denkt: oh, ik had DTM moeten gaan rijden . Maar er kan altijd nog een oplossing komen. En als er na de eerste vrije training in Hockenheim een Formule 1-teambaas had gebeld met de vraag of Senna voor hem wilde racen, had hij de mogelijkheid gekregen om te gaan.”

LV