De Grand Prix van Singapore blijft nog zeker vijf jaar op de Formule 1-kalender. De organisatie heeft vandaag overeenstemming bereikt met Bernie Ecclestone.

De onderhandelingen over de contractverlenging duurden enige tijd, maar uiteindelijk zijn beide partijen tot een overeenkomst gekomen. “We komen hier allemaal graag”, legt Ecclestone uit. “Het waren dus moeilijke onderhandelingen, maar we zijn eruit gekomen.” 

Het grootste pijnpunt was zoals gebruikelijk geld, maar Ecclestone wil daarover niet in details treden. “Het moeilijkste was om de minister uit te leggen dat we niet gratis komen racen”, zegt Ecclestone.

Toch stelt de organisatie dat het de kosten van het evenement wil verlagen. Onder meer door efficiënter te werken en de huidige infrastructuur optimaal uit te buiten. Plannen voor aanpassingen aan het circuit zijn er vooralsnog niet. De overheid wil minder uitgeven, maar helpt om investeerders te vinden en benadrukt dat de Formule 1 veel oplevert voor Singapore, en wederzijds. 

“De Grand Prix is onderdeel van onze strategie om het toerisme in Singapore te versterken”, verklaart Lionel Yeo. “Het is meer dan een race, maar combineert sport met zaken en entertainment. We willen de ultieme stratenrace onder de sterren graag naar een hoger niveau tillen.”