Als er een teambaas was die wel een succesje kon gebruiken om de aandacht van randzaken af te leiden, dan was het wel Ron Dennis. Met dank aan Lewis Hamilton werd hij in Melbourne op zijn wenken bediend.Eigenlijk liep alles vanaf het begin van de kwalificatie naar wens voor McLaren. Alleen Heikki Kovalainen kende wat pech. De safetycar kwam de baan op vlak voor zijn geplande pitstop. Daardoor viel de Fin wat terug, maar hij eindigde toch nog als vijfde.

Teambaas Dennis kijkt na afloop vooral naar het grotere geheel en dat stemt hem tevreden. ,,De laatste paar maanden waren niet makkelijk, dan is niets lekkerder dan zo'n geweldige race. Heikki deed het geweldig en Lewis reed gewoon fenomenaal”, vertelt hij tegenover ITV.

Met een beetje meer geluk had McLaren zelfs een dubbelzege gescoord. Het team liet Kovalainen nog één ronde buiten om de voorsprong op Nick Heidfeld te vergroten, maar juist toen zorgde Timo Glock voor de derde safetycar-fase.

Dennis: ,,Daardoor verspeelden we de tweede plek, jammer genoeg. Het was aan de pitmuur de hele tijd een kwestie van gokken en inschatten en dat ging ons best goed af. Maar ik heb het er warm van gekregen! Ik ben vooral blij met de snelheid die we hebben getoond. Het zag er goed uit.”

Ferrari zakte door het ijs in Australië, maar dat hoeft volgens Dennis nog niet zoveel te betekenen. Hij denkt dat de rangorde pas rond de Grand Prix van Spanje duidelijk wordt. Toch reist zijn team, Dennis zelf gaat niet mee, vol vertrouwen af naar Maleisië.

,,We hebben dit weekend van alles geleerd. Hoeveel marge we hebben met betrekking tot de koeling en meer van dat soort zaken. Een zwak punt hebben we niet kunnen ontdekken, maar we blijven de wagen doorontwikkelen.”

KVN