Terwijl er bij Honda wordt geklaagd over de slechte prestaties van de auto, loopt bij zusterteam Super Aguri alles op rolletjes. En dat kan men bij Honda maar moeilijk accepteren.Super Aguri wist dit seizoen tot nu toe verrassend vier punten te scoren, terwijl de teller bij Honda, vorig jaar nog goed voor 86 punten en een vierde plaats in het constructeurskampioenschap, op twee is blijven steken.

Een bron binnen Super Aguri heeft nu ogenschijnlijk verklaard dat Honda heeft gepoogd de race van Super Aguri in Spa-Francorchamps opzettelijk te saboteren, zo schrijft FORMULE 1 RaceReport-medewerker Adam Cooper.

Zo testte het team van Aguri Suzuki afgelopen juli op het circuit in de Belgische Ardennen een vleugel die erg competitief bleek. Honda verbood Super Aguri echter om deze vleugel bij de Belgische Grand Prix te gebruiken en gaf het team in plaats daarvan een vleugel die voor het circuit van Barcelona bedoeld was.

Super Aguri-coureur Anthony Davidson reageerde inderdaad gefrustreerd op de prestaties van zijn auto tijdens de kwalificatie en koos ervoor om de race vanuit de pitstraat te starten. Echter, teamgenoot Takuma Sato bleek in de race sneller dan Honda-rijder Jenson Button en het lukte de Japanner om Button te verschalken.

De spanning tussen Honda en Super Aguri lijkt nu op te lopen en Honda heeft bij het hoofdkantoor in Japan geklaagd dat Super Aguri te veel beslag zou leggen op de bedrijfsmiddelen.

LP/AC