Voormalig Ferrari-medewerker Nigel Stepney zal volgend jaar een autobiografie uitbrengen met daarin zijn kijk op de spionagezaak tussen McLaren en Ferrari, waarin hij een prominente rol speelde.Hoe spannend het kampioenschap bij de coureurs dit jaar ook mag zijn, het Formule 1-seizoen van 2007 zal toch vooral herinnerd worden door ‘Stepneygate’, het spionageschandaal dat de Formule 1 op zijn grondvesten deed schudden.

Stepney stond in het middelpunt van dit schandaal, maar de Brit heeft tot nu toe altijd ontkend gegevens van Ferrari doorgespeeld te hebben aan McLarens Mike Coughlan. Stepney werkt nu aan een autobiografie waarin hij zijn kant van het verhaal rondom ‘Stepneygate’ zal vertellen.

Het boek gaat ‘Red Mist’ heten en komt volgend jaar in de lente op de markt. ,,Hij (Stepney, red) zal ieder aspect van zijn leven, ook buiten de Formule 1, aankaarten en daarnaast zal hij uitgebreid ingaan op Stepneygate”, verklaarde Lorie Coffey, uitgever van Red Mist.

,,Hij heeft de kans niet gekregen om zijn visie op de affaire te geven, dat wil hij nu doen. Er zit geen financiële reden achter”, aldus Coffey.

Of het boek in het Nederlands vertaald zal worden is niet bekend.

LP