Omdat bij nader inzien is gebleken dat Euro Racing Limburg financieel niet haalbaar is, heeft de gemeente Roermond besloten het evenement af te blazen. Het evenement stond gepland voor 23 en 24 juni.,,Euro Racing Limburg blijkt te complex om in korte tijd te organiseren. Ook zijn er niet voldoende sponsoren gevonden waardoor we geen acceptabele toegangsprijs kunnen garanderen”, stipt wethouder Van Rey de twee hoofdredenen voor afgelasting aan.

Robert Heilbron spreekt namens mede-organisator Rotterdam Racing toch zijn bewondering uit voor de aanpak van de gemeente Roermond en de provincie Limburg. ,,Ze hebben lef, enthousiasme en inzet getoond tijdens de voorbereiding van dit evenement, mijn complimenten. Helaas is het bedrijfsleven er niet in mee gegaan, want zonder steun uit het bedrijfsleven is het niet mogelijk zo'n groot evenement te organiseren.”

De gemeente Roermond wilde in samenwerking met Rotterdam Racing – organisator van Bavaria City Racing – de ingebruikname van de nieuwe A73 opluisteren met een autosportspektakel. Het ging niet louter om Formule 1, het was de bedoeling om de autosport 'vooral in de breedte naar voren te laten komen'.

KVN