Een financiële meevaller voor Super Aguri: het team heeft voor de Grand Prix van Japan een aantal sponsordeals gesloten die de renstal wat lucht geven omdat hoofdsponsor SS United maar niet betaalt.De oliefirma uit Hong Kong betaalde netjes het eerste deel van het afgesproken bedrag, maar sindsdien heeft teambaas Aguri Suzuki niets meer ontvangen. Gevolg was dat de SA07 daardoor niet meer volledig doorontwikkeld kon worden.

Super Aguri was van plan om de stickers van SS United niet van de auto's af te halen om zo in ieder geval haar verplichtingen na te komen, maar dit weekend is daar alsnog toe besloten. Het Japanse team heeft in voedingsmiddelenbedrijf Four Leaf voor de Japanse Grand Prix een vervanger gevonden. Ook Carrozeria, Cup Noodle en Virgin Atlantic steunen het team.

,,Dit garandeert ons nog wat inkomsten waardoor we dit seizoen quitte spelen en geen verlies draaien”, zegt teammanager Daniel Audetto in gesprek met Autosport.com. ,,Nu kunnen we al onze leveranciers betalen en dat is belangrijk met het oog op 2008, waar we zonder schulden aan kunnen beginnen.”

Om helemaal uit de financiële zorgen te geraken, hoopt teambaas Suzuki een deel van zijn aandelen aan een investeerder te verkopen. Geruchten dat dit inmiddels is gebeurd, zijn volgens Audetto niet waar. ,,Aguri bezit nog steeds alle aandelen.”

KVN