Na een sterke kwalificatie in Duitsland zag Jarno Trulli zichzelf al op het podium staan. Om vervolgens als negende te eindigen en dus geen punten te scoren. Een smetje op het meer dan redelijke seizoen dat Toyota draait. Trulli hoopt dat zijn team de vierde plek bij de constructeurs kan behouden.Trulli heeft zich al meermaals in de topvier gekwalificeerd en finishte de race in Frankrijk zelfs als derde: Toyota's eerste podiumplek sinds Australië 2006. Daarmee neemt Trulli geen genoegen. Hij rekent in de tweede helft van het seizoen op meer.

,,We doen er alles aan om de vierde plek in het constructeurs-WK te consolideren”, zegt Trulli, die weet dat Red Bull en Renault binnen twee punten staan. ,,Ik denk dat we het hele seizoen snel blijven, dus waarom niet?”

De Italiaan stelt dat Toyota veel vooruitgang heeft geboekt en dat noemt hij positief. Vooral omdat Toyota haar plafond nog niet heeft bereikt. Zelfs voor de volgende race in Hongarije moeten alweer nieuwe verbeteringen zijn doorgevoerd.

,,We werken eraan de TF108 optimaal te laten presteren in een afstelling die uitgaat van veel downforce. Vanuit de fabriek komt een constante stroom van nieuwe onderdelen”, zegt Trulli, die daarin de aanleiding voor Toyota's verbeterde prestaties ziet.

Hij weet echter ook als geen ander dat er niet te vroeg gejuicht mag worden. ,,Het wordt niet makkelijk om vierde te blijven. De strijd gaat er hard aan toe. Dat vind ik prima, zolang wij maar als winnaar uit de bus komen.”

KVN