Jarno Trulli verbaasde Brazilië door zijn Toyota naast de Ferrari van pole-winnaar Massa te plaatsen. Ondanks dat de Italiaan zich daarmee midden in het gewoel van de titelstrijd bevindt, is hij van plan volledig zijn eigen weg te gaan. De weg naar punten.,,Ik weet dat sommige mensen voor de titel vechten, maar ik race voor mezelf en voor het team”, zegt Trulli, die afgelopen donderdag nog ziek op bed lag en vandaag ook nog niet al te fris in de paddock rondliep. ,,Ik race voor punten, zoals ik mijn hele leven al gedaan heb.”

Trulli zette in de kwalificatie vandaag zijn beste resultaat van het seizoen neer. Het is voor het eerst sinds 2005 dat de Italiaan weer eersterangs mag starten. En dat ondanks zijn zieke hoofd.

,,Ik dacht dat ik het niet ging halen voor vrijdag omdat ik me echt slecht voelde. Maar na dit resultaat moet ik het hele team bedanken, de monteurs, de dokter… ze gaven me alles wat ik nodig had om snel te zijn.”

Morgen belooft Trulli geen gekke toeren te zullen uithalen in de eerste bocht, want hij weet wat er op het spel staat voor de man schuin voor hem.

,,Ik denk niet dat er problemen komen, het kampioenschap speelt voor mij niet. Met mijn ervaring weet ik dat ik niet te veel risico’s moet nemen. Als ik in de eerste bocht aan de binnenkant zit, zal ik niet opgeven. Maar als ik achterlig, zal ik geen dwaze aanvallen doen.”

JK