Jaap van Lagen eindigde tijdens de Porsche Supercup-race op de Hungaroring als vierde. De als negende vertrokken Nederlander reed een prima race, maar kwam net tekort om zijn harde werk te verzilveren.Drie weken geleden maakte Jaap van Lagen reeds kennis met de Hungaroring. De coureur uit Wekerom reed toen op uitnodiging twee races in de World Series Formule Renault 3.5. Voor Van Lagen een ideale mogelijkheid om de 4,381 meter lange baan beter te leren kennen. Tijdens de vrije training op vrijdag zette hij dan ook de snelste tijd neer. Dat kunstje wist hij tijdens de kwalificatie niet te herhalen, vanwege een lekke achterdemper. Hij moest genoegen nemen met een negende startplaats.

Al direct bij de start pakte Van Lagen drie coureurs en schoof hij op naar de zesde positie. Een ronde later plaatste Van Lagen een aanval op Jiri Janak en wist de Tsjechische rijder met succes te passeren. Toen Damien Faulkner Christian Menzel van de baan aantikte, schoof Van Lagen door naar de vierde stek. In de slotfase probeerde hij Faulkner nog te verschalken, maar kwam uiteindelijk de Ier niet voorbij.

Van Lagen: ,,Ik ben supertevreden met het resultaat. Ik had weer een megastart en passeerde direct drie rijders voor het ingaan van de eerste bocht. Daarna kon ik me ontdoen van Janak en schoof nog verder door nadat Menzel op de bumper werd getikt door Faulkner. Ik zat dicht tegen een derde plaats aan, maar kon Faulkner niet meer verschalken."

,,Een vierde plaats was vandaag het maximaal haalbare. Ik reed erg constant en pakte vijfmaal de snelste rondetijd. Na mijn perfecte vrije training met de snelste tijd, was het teleurstellend dat ik in de kwalificatie door een lekke schokbreker genoegen moest nemen met een negende plaats. Wanneer alle puzzelstukjes in de volgende race op de juiste plaats vallen, dan behoort een podiumplaats op Istanbul absoluut tot de mogelijkheden!”

LV