Sebatian Vettel is niet gauw tevreden. Vorig jaar pakte hij op zijn favoriete Suzuka de wereldtitel, maar dat deed hij met ‘slechts’ een derde plaats. En dat zit hem nog steeds dwars.

“Ik had de Japanse Grand Prix in 2011 graag willen winnen”, erkent Vettel in aanloop naar de editie van 2012. “Het is mijn favoriete circuit, dus wat zou het mooi zijn geweest om uitgerekend daar met een overwinning de titel te pakken.”

“Het circuit van Suzuka heeft enkele waanzinnige bochten en de fans zijn er altijd geweldig. Het was voor hen dat we vorig jaar een mooie show wilden neerzetten, aangezien de Japanse bevolking een moeilijke periode achter de rug had.”

Waar Sebastian Vettel vooral blijft hangen in wat er vorig niet lukte, richt teamgenoot Mark Webber zijn vizier op aankomende Grand Prix. “In Japan liggen weer nieuwe kansen om een goed resultaat neer te zetten. We weten dat we moeten werken aan onze kwalificaties, om met een beter perspectief de race in te kunnen gaan.”

“In dit geval heb ik heel veel zin in die race. De verschillende bochtencombinaties maken het circuit van Suzuka een uitdaging voor elke coureur. Het vinden van een goed ritme is van het grootste belang”, aldus Webber.