Het ziet er allemaal blinkend en flitsend uit bij Red Bull. De razendsnelle testdag van Sebastian Vettel afgelopen zondag voedde de verwachtingen nog meer. Maar de Duitser loopt niet van stapel. ,,Wij zijn niet de favoriet.”Tijdens de eerste dag van de test in Jerez, die momenteel gaande is, was Vettel meer dan een seconde sneller dan nummer twee Felipe Massa. Geluiden dat Red Bull wel eens de verrassing van het komende seizoen zou kunnen zijn, werden daarmee versterkt.

Maar Vettel zelf durft nog weinig te zeggen over het seizoen. ,,Vorig jaar zag Williams er heel, heel goed uit. In Australië eindigden ze op het podium, maar een paar weken later sprak niemand meer over hen”, zegt Vettel tegenover Autosport.

De coureur wil maar even zeggen: uit de wintertests kun je weinig conclusies trekken. Dus zijn eerste wereldtitel zit er nog niet in? ,,Ha! Als we het daar over willen hebben, moet alles in perfecte vorm zijn en gladjes verlopen.”

,,Maar wij zijn niet de favoriet. De favorieten zijn rood en zilver, Ferrari en McLaren. Het is een lange weg om in die positie te komen, maar we werken hard. We hebben veel potentieel, de auto ziet er goed uit, dus we zullen zien.”

JK