Jacques Villeneuve gaat racen in de Speedcar Series. De Canadees komt volgend weekend in het voorprogramma van de Grand Prix van Bahrein voor het eerst in actie.De Speedcar Series is een nieuwe stockcar-klasse met veel ex Formule 1-coureurs. Vorig weekend zagen toeschouwers in Maleisië een rondenlang durend gevecht tussen Johnny Herbert en Jean Alesi, dat uiteindelijk in het voordeel van de Fransman beslecht werd. Ook Ukyo Katayama, Stefan Johansson,, J.J. Lehto en Gianni Morbidelli behoren tot de speedcar-inventaris.

Daar komt nu Jacques Villeneuve dus bij. De Canadees zit zonder werk nadat zijn NASCAR-team hem aan de kant zette, maar met een paar races in de Speedcars hoopt Villeneuve nuttige ervaring op te doen om zijn Amerikaanse carrière weer vlot te trekken.

,,Ik heb gehoord dat het een hele leuke klasse is”, aldus Villeneuve. ,,Bovendien geeft het me weer wat extra ervaring met dit soort Stockcars en het is natuurlijk ook een mooi excuus om weer wat racefans en oude collega’s te ontmoeten.”

MB