Mclaren houdt vandaag in Istanbul een bijeenkomst waarin de lucht tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso moet worden geklaard. Geen van beide coureurs zal vandaag op het circuit te vinden zijn. Alonso en Hamilton behoren vandaag tot de opvallendste afwezigen op Istanbul Park. Terwijl de opbouw naar de Grand Prix van Turkije daar in volle gang is, houdt McLaren zijn coureurs in downtown Istanbul. Daar hebben ze eerst een aantal sponsorverplichtingen, waarna later op de dag een teambijeenkomst op de planning staat.

In eerste instantie kondigde Ron Dennis na Hongarije aan dat in de week na de Hongaarse Grand Prix een gesprek tussen de coureurs en het team moest worden belegd, maar daarna besloot hij om daarmee te wachten.

Nadat alle betrokkenen drie weken de tijd hebben gehad om de gebeurtenissen die het team op de Hungaroring zo hevig in de problemen hebben gebracht te verwerken, moet de bijeenkomst van vandaag voorkomen dat de coureurs elkaar het komende weekend opnieuw in de haren vliegen.

Overigens hebben Alonso en Hamilton alle tijd voor hun vredesberaad; ze zijn geen van beide opgeroepen voor de FIA-persconferentie van vandaag.

DP