Er is in de Formule 1 al veel kritiek geuit op de safetycar-regels en Mark Webber heeft daar nog een schepje bovenop gedaan. Volgens Webber zorgen de regels voor bizarre resultaten, zoals de tweede plaats van Nelsinho Piquet in Duitsland.Piquet junior werd bij de Duitse Grand Prix verrassend tweede. De Renault-coureur was als zeventiende gestart maar kon optimaal profiteren van de safetycar doordat hij een éénstopstrategie had.

Daarmee behaalde rijder Piquet zijn beste resultaat van het seizoen, maar Webber is van mening dat het de sport bijna belachelijk maakt. ,,De safetycar zorgde voor een bizarre uitslag en de regels zijn een lachertje”, schrijft Webber in zijn column voor de BBC.

,,Ik ben blij voor Nelson Piquet dat hij tweede werd, helemaal gezien het verloop van zijn seizoen tot nu toe. Maar de Formule 1 is beter en professioneler dan de regels die we nu hebben voor de safetycar”, aldus Webber.

De Australiër vindt dat de tweede plaats van Piquet amateuristisch overkomt. ,,Iemand wint bijna de race die van de zeventiende plaats gestart is en slechts één iemand heeft ingehaald, namelijk Williams-coureur Kazuki Nakajima, omdat hij spinde.”

,,Dat is niet waar het om gaat in de Formule 1. Nelson is de eerste om toe te geven dat zijn tweede plaats niet helemaal verdiend was. Niemand is blij met de huidige regels en we willen geen rare resultaten.”

Webber schrijft dat autosportorgaan FIA bezig is om de regels te veranderen, maar dat het nog niet echt opschiet. ,,Ze doen veel te moeilijk.”

LP