Mark Webber kan niet ontkennen dat hij het jammer vindt dat hij er vanaf poleposition niet in is geslaagd te winnen in Zuid-Korea, maar heeft toch ook vrede met de alsnog prima tweede plaats.

Webber mocht dus van pole vertrekken, maar van de Australiër is bekend dat het maken van een goede start niet één van zijn sterkste punten is, hetgeen in Zuid-Korea weer eens bewezen werd: “De start was inderdaad niet geweldig”, erkent de Red Bull-coureur, die zijn teamgenoot Sebastian Vettel vrijwel direct na het doven van de rode lichten voorbij zag komen.

Webber dook dus als tweede de eerste bocht in – ‘niet de fijnste eerste bocht op de kalender’ – maar zag wel de mogelijkheid in de tegenaanval te gaan. “Ik hoopte Sebastian door goed te slipstreamen terug te kunnen pakken op het rechte stuk”, beaamt Webber, die het nog even spannend maakte, maar zijn inhaalpoging uiteindelijk niet wist door te drukken.

“Vanaf dat moment was het zaak om Sebastian te proberen bij te houden en de bandenslijtage zo goed mogelijk te managen”, geeft hij aan. “Met name de rechter voorband was daarbij echt een zorgenkindje.”

“De eerste twee stints verliepen daardoor moeizaam voor me. Daarna verging het me in de laatste stint wel goed en kon ik pushen, maar toen was het helaas al te laat”, vertelt Webber, die met gemengde gevoelens terugkijkt op de race: “Het is jammer dat het me niet is gelukt mijn pole te verzilveren, maar een tweede plaats is alsnog goed en Seb en ik hebben waardevolle punten gescoord voor het team.”