Volgens McLaren-teambaas heeft Lewis Hamilton zijn teamgenoot Jenson Button onderschat op het moment dat die zich bij McLaren aansloot: “Ik denk dat Lewis dacht dat hij hem wel zou verslaan.”

In interview met Formula1.com antwoordt Whitmarsh bevestigend op de vraag of Hamilton zijn team- en landgenoot sinds zijn komst naar McLaren heeft onderschat: “Ik denk wel dat hij dat heeft gedaan ja”, zegt Whitmarsh.

“Laten we er niet omheen draaien”, begint Whitmarsh uit te leggen hoe Hamilton dit heeft kunnen doen. “Lewis heeft gedurende zijn gehele loopbaan altijd gehakt gemaakt van zijn teamgenoten.”

“In 2007 heeft hij – in zijn debuutjaar bij McLaren – tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso verslagen, terwijl hij eerder in zijn carrière ook altijd beter was dan al zijn teamgenoten in de opstapklassen, waaronder ook Nico Rosberg, zijn teammaatje in de kartracerij.”

“Op het moment dat Jenson bij ons binnen kwam, dacht Lewis waarschijnlijk dat Jenson weliswaar een aardige kerel was, maar hij hem ook wel zou verslaan.”

“Ik denk dat Jenson Lewis wat dat betreft heeft verrast”, stelt de teambaas. “Jenson is namelijk ook een coureur die alles eraan doet om zijn teamgenoot te verslaan, zonder zich daarbij tot lage streken te verlagen.”

Whitmarsh benadrukt ten slotte nog maar eens dat beide coureurs het goed met elkaar kunnen vinden en absoluut op gelijke voet staan binnen McLaren. “Jenson en Lewis spelen geen spelletjes en doen allebei hun best om het team te helpen. Alles wat je hoort over een coureur die bij ons een nummer één positie heeft, is bovendien bedacht door de media”, verklaart hij.

“McLaren is een team dat haar coureur vrijuit laat racen. Zo is het altijd al geweest, en zo blijft het ook.”