De afspraken die zijn gemaakt en de Formule 1 een nieuwe toekomst moet opleveren zijn in het voordeel van de kleinere teams, meent Frank Williams. Hij verwacht de strijd met de fabrikanten weer aan te kunnen gaan.Er is onder meer afgesproken dat de kleine teams aanspraak kunnen maken op een goedkopere klantenmotor, bovendien mag er tijdens het seizoen niet meer getest worden en de aerodynamische ontwikkeling wordt geremd.

Williams heeft al vier jaar geen Grand Prix meer gewonnen, maar haar teambaas heeft altijd geloofd dat de dag zou aanbreken dat de fabrikanten zouden inzien dat het anders moest. Hij verwacht nu een eerlijke strijd.

,,De sport heeft een stap voorwaarts gezet en begint langzaam weer gezond te worden. Het was de afgelopen jaren wel mogelijk om een team draaiende te houden, maar het was teveel gevraagd om er ook nog eens een succesvol team van te maken”, legt Williams uit tegenover The Times. ,,Volgens de nieuwe afspraken moet dit eenvoudiger worden.”

Williams klinkt strijdvaardiger dan ooit wat impliceert dat hij dat de afgelopen tijd niet was. Dat klopt niet helemaal, zo geeft hij aan. ,,De fabrikanten hebben het ons heel erg moeilijk gemaakt en recent hebben wij weinig succes meer gevierd, maar ik heb nooit getwijfeld of mezelf afgevraagd of het nog wel zin had om door te gaan.”

,,Ik ben er altijd in blijven geloven dat de fabrikanten, die toevallig tegelijkertijd allemaal in de Formule 1 aanwezig waren, elkaar gek zouden maken. Niet dat zoiets tegen de regels is, hoor. Maar nu de druk op hen toeneemt om de kosten te drukken is dat in ons voordeel.”

KVN