Op het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard is vandaag de tweedaagse regentest van Pirelli begonnen. Hoewel alle teams zijn uitgenodigd, zijn alleen Red Bull, Ferrari en McLaren van de partij.

Op verzoek van Pirelli is dit jaar voor het eerst een natweertest ingepland om de regenbanden beter te kunnen testen. Daarvoor is het circuit van Paul Ricard uitgekozen, dat met een sproei-installatie kan worden natgemaakt. De teams hebben duidelijke instructies gekregen: er moeten runs van tien rondjes per keer worden afgelegd, en de auto’s moeten minimaal tien seconden uit elkaar blijven rijden. Dit om te voorkomen dat er een droge lijn ontstaat.

Vandaag rijden Kimi Räikkönen en Daniel Ricciardo voor Ferrari en Red Bull, terwijl morgen Sebastian Vettel en Daniil Kvyat in actie komen. Namens McLaren werkt Stoffel Vandoorne beide dagen af. Hoewel Pirelli alle teams heeft uitgenodigd voor de test, is de bandenmaker tevreden met de drie teams die aan de uitnodiging gehoor hebben gegeven.

Om te zorgen dat alleen de regenbanden worden getest is het de teams verboden om nieuwe onderdelen op hun auto’s te zetten. De FIA heeft ter controle bij alle drie de teams een inspecteur in de garage gestationeerd die er op toeziet dat er alleen auto’s van vorig jaar worden gebruikt.