Adrian Sutil start de Belgische Grand Prix vanaf de achtste plaats. Daarmee is de Duitser niet ontevreden, al wil hij natuurlijk altijd meer.

De coureur van Force India was in de tweede sessie het Mercedes GP-duo te snel af en verschafte zichzelf daarmee voor het eerst in vijf races toegang tot de beslissende sessie. Daarin begon het halverwege weer te regenen.

Sutil is tevreden met de uitkomst van de kwalificatie. “Ik heb nu al zin in de race, want volgens mij wordt het hartstikke spannend. Ik ben tevreden over mijn snelste ronde, maar misschien was het fijner geweest iets eerder naar buiten te gaan”, vertelt hij Motorsport-Total.com.

“Het liefst had ik nog een tweede vliegende ronde gereden – ook omdat die meestal beter is – maar daar kwam het door de druppels niet meer van. Hoewel ik mijn tweede poging moest afbreken, ben ik nog steeds blij met mijn kwalificatie.”

Ondanks zijn goede prestatie denkt de Duitser dat hij over geluk niet had te klagen. “Het moet altijd een beetje meezitten op dit soort dagen. Wie niet op de juiste momenten buiten is, kan het schudden. Gelukkig start ik als achtste, maar zoals bekend: op Spa-Francorchamps is inhalen absoluut niet onmogelijk.”

Teamgenoot Vitantonio Liuzzi kwam niet verder dan de veertiende tijd. De Italiaan won na de sessie echter nog twee plaatsen terug vanwege straffen voor de Mercedes-rijders.