Sebastian Vettel start morgen als vierde op Spa. Volgens de Duitser had het beter gekund, maar kwam hij er door een aantal foutjes niet aan te pas.

“Het belangrijkste is dat we het tot Q3 hebben geschopt”, is het eerste dat Vettel zegt nadat hij zijn Red Bull naar een vierde startpositie heeft gereden, 0,349 seconde achter polewinnaar en teamgenoot Webber. “Met dit weer kan alles zo snel veranderen.”

Met de auto is volgens Vettel niets mis. “Die is snel genoeg: de snelste tijd zit er zeker in. Maar mijn eerste ronde in de slotsessie had beter moeten zijn. Ik was wat conservatief wat de voorvleugel betreft. Daardoor had ik te veel onderstuur en duurde het te lang voordat de banden goed werkten.”

In zijn tweede poging kwam Vettel er niet meer aan te pas, omdat er toen te veel water op de baan lag. “In de eerste bocht verloor ik al zes tienden. Dan kun je niets meer beginnen.”

Somber gestemd voor de race is Vettel niet. “Onder deze omstandigheden is morgen alles nog mogelijk. Het belangrijkste is dat we op de baan blijven. Verder gaat het niet enkel om pure snelheid, maar voor een groot deel ook om je tactiek, je slimheid en intelligentie.”