Nico Rosberg is de snelste man in de tweede training in Hongarije, terwijl Lewis Hamilton in de beginfase van de baan spint. Max Verstappen besluit de sessie op de vierde plaats.

Mercedes zet na een dominante openingssessie opnieuw het vroege tempo. Met Lewis Hamilton één duizendste voor Nico Rosberg. Max Verstappen is ‘best of the rest’ op bijna negen tienden achterstand. Kimi Räikkönen moet al een dikke seconde toegeven. Daniel Ricciardo beperkt even later de schade tot zes tienden.

Lewis Hamilton zorgt voor een rode vlag wanneer hij in bocht elf zijwaarts de afzetting in schuift. Hij kan zich uit zijn netelige situatie bevrijden en terugrijden naar de pits. Zijn sessie is echter ten einde. De bandenstapels moeten nog wel even worden geordend, maar een tiental minuten later wordt de training hervat.

De Red Bull-coureurs verbeteren zich met een paar tienden, maar Kimi Räikkönen neemt de derde plaats over. Rosberg maakt dankbaar gebruik van de afwezigheid van Hamilton in het vervolg van de training en nestelt zich riant op de eerste plaats. Hij is anderhalve seconde sneller dan de concurrentie.

Op de zachtste banden nadert Ricciardo tot op zes tienden van Rosberg. Verstappen blijft op 1,3 seconde steken en verremt zich aan het begin van zijn volgende vliegende ronde. Sebastian Vettel komt nog net binnen een seconde van Rosberg en verdringt daarmee Verstappen naar de vierde plaats.