Mark Webber vertrok van pole maar kwam ontzettend slecht van zijn plaats bij de start. Dat hij uiteindelijk toch nog als tweede eindigde, was een fikse meevaller.

Webbers slechte start was te wijten aan een nukkige koppeling. Tijdens de opwamronde merkte Webber al dat het niet goed zat met de koppeling en dus maakte hij wat aanpassingen op zijn stuurwiel, maar dat hielp hem niet veel: "Eigenlijk werd het daardoor alleen maar erger", zegt Webber met een wrang lachje tijdens de FIA-persconferentie.

"De start was heel slecht en we moeten maar nakijken wat er nu precies fout ging", vervolgt Webber. "Als gevolg had ik gelijk een achterstand bij het ingaan van Eau Rouge, al kon ik daarna wel een leuk duel uitvechten met Adrian Sutil en gelukkig slaagde ik er eveneens in Felipe Massa te passeren."

Webber reed toen op plaats vijf rond en zag zijn teamgenoot Sebastian Vettel voor zich. "Ik wist het gat aardig te dichten voordat de safetycar op de baan kwam. Daarna werd het een heel wisselvallige race waarin ik het vooral aan de stok had met Robert Kubica, het was echter heel lastig om hem in te halen omdat je als je op het rechte stuk vol gas rijdt al snel tegen de toerenbegrenzer aanzit."

Doordat Vettel een paar ronden later botste met Jenson Button en Kubica een slechte pitstop maakte, kwam Webber toch nog als tweede over de streep. "Ik ben er blij mee", stelt Webber onomwonden. "Natuurlijk is het jammer dat ik mijn pole niet kon verzilveren, maar we hebben alsnog veel punten weten te pakken."

"Soms kun je niet winnen en dan moet je er gewoon zoveel mogelijk uithalen", relativeert Webber. "Het is makkelijk om helemaal niets aan een race over te houden door een kleine fout of een slechte pitstop, dus het is goed voor het team dat wij hier alsnog een tweede plaats hebben meegepakt."