Pascal Wehrlein en Rio Haryanto zijn respectievelijk achttiende en voorlaatste geworden in China. Wetende dat er niet meer in zit, zijn ze redelijk tevreden.

Pascal Wehrlein geeft aan te hebben genoten van enkele gevechten op de baan: ‘Het was een goede race. We hebben geknokt met anderen en we hebben een handvol auto’s ingehaald. Bij de start deden we er goed aan de chaos te vermijden. Met het naar buiten sturen van safety car lag ik opeens vierde, toch algauw zeventien plaatsen beter dan mijn startpositie.”

“Natuurlijk wist ik heel goed dat het niet lang ging duren, maar het gaf desondanks een goed gevoel. Aan het eind van de race zagen we kans om Magnussen te achterhalen, maar de supersofts onder mijn Manor gingen net niet lang genoeg mee om hem daadwerkelijk te verschalken. Maar goed, alle 22 deelnemers hebben de streep gezien, waarvan ik vier achter me heb gelaten, dus dat is zo verkeerd nog niet.”

Haryanto
Rio Haryanto geeft na de race te kennen dat de snelheid die nodig was om de Saubers en Haas-bolides te kunnen volgen, ontbrak: “Die teams hebben we het hele weekend bij kunnen houden, maar nu kwamen we iets tekort. Ik slaagde er wel in om Jolyon Palmer van me af te houden, dus dat is mooi.”

“Ik ben blij dat we met twee auto’s zijn gefinisht, maar ik had op meer gehoopt. De tekenen zijn immers goed. We denken ook te weten wat we kunnen doen om ons verder te verbeteren. Ik bedank het team graag voor de inspanningen van het weekend en we gaan in Rusland opnieuw ons uiterste best doen.”