Jean-Eric Vergne is blij met zijn tiende plaats in de Grand Prix van Maleisië, ondanks dat er misschien meer in had gezeten. Door een botsing in de pitstraat verloor de Fransman namelijk veel tijd. Teamgenoot Daniel Ricciardo moest zijn auto vijf ronden voor het einde in de pitbox parkeren.

“Het is een goed resultaat”, vertelt Vergne. “Hoewel er meer in had gezeten, ben ik toch blij dat ik nu al een punt heb. Het is wel een beetje frustrerend als je zo’n botsing hebt in de pitstraat. Dat kost heel veel tijd. Misschien had ik nog wel hoger kunnen eindigen. We hebben nu drie weken tot de volgende race. We gaan de eerste twee goed evalueren en ik hoop dat we nog sterker terugkomen.”

Teamgenoot Ricciardo kende een moeizame opening van de race en viel vlak voor het einde uit. “Ik ging er vanaf in de eerste ronde. Door aquaplaning kwam ik naast de baan en beschadigde de vloer van mijn auto. Dat was waarschijnlijk ook het probleem op het einde. Ik kon het tempo van de Lotussen niet bijhouden en was lang niet in staat om de top tien te bereiken. Waarschijnlijk had dat ook met de beschadigingen te maken. Jammer.”

Franz Tost,teambaas van Toro Rosso, noemt het incident in de pitstraat ‘heel onhandig’. “We zijn beboet en terecht. We hadden Vergne niet mogen laten vertrekken. Het was onze fout. Maar Vergne heeft een hele strakke race gereden. Helaas konden we met Ricciardo de race niet finishen. De auto was dusdanig beschadigd dat we hem naar binnen moesten halen.”