Toro Rosso-coureurs Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo hebben de eerste dag afgesloten op een respectievelijke 15e en 17e plaats. Hiermee houden ze enkel Marussia, Caterham en Williams achter zich.

Volgens Vergne is dat echter geen probleem. “We hebben ons gefocust op lange stints met constante rondetijden. We hebben veel geleerd over de auto. Morgen kunnen we dan snellere tijden gaan neerzetten. We zijn er vandaag ook achter gekomen dat de bandenslijtage hoog is. Dat zal belangrijk zijn als het droog blijft. Toen het regende ben ik erachter gekomen dat ik liever niet met een volle tank op intermediates rij.”

Teamgenoot Ricciardo sluit zich daarbij aan: “We hebben veel over de banden geleerd. We hebben op medium, hard en intermediates gereden. Het ging de tweede vrije training al een stuk beter, nadat we wat afstellingen van de auto hadden veranderd. Voor de rest moet je ervoor zorgen dat alles goed gekoeld blijft. Als je zelf uit de auto komt, lijkt het wel of je onder de douche vandaan komt.”

Hoofdengineer Laurent Mekies is blij met de progressie die zijn coureurs hebben gemaakt. “We hebben vandaag ons programma kunnen afwerken. Vooral de manier hoe de banden en de auto omgaan met de temperaturen is belangrijk. Het zal er dit weekend weer om draaien wie er het beste met zijn banden om kan gaan.”