De internationale autosportfederatie FIA heeft de deelnemerslijst voor het Formule 1-seizoen 2013 bekend gemaakt.

Het Spaanse achterhoedeteam HRT ontbreekt op de lijst, waarmee het aantal deelnemende teams voor 2013 van twaalf naar elf is teruggebracht en er volgend jaar – naar alle waarschijnlijkheid – nog maar 22 auto’s op de grid staan.

Wat verder opvalt, is dat Sauber, Force India, Toro Rosso, Caterham en Marussia nog niet hebben aangegeven welke coureurs het volgend jaar in haar auto’s zet. Dit betekent op zich echter niets, aangezien teams pas vlak voor de eerste race definitief hoeven aan te geven met wie ze willen aantreden.

Dat Sauber, dat met Nico Hülkenberg en Esteban Gutiérrez al wel twee coureurs heeft vastgelegd, nog geen namen heeft genoemd, komt vermoedelijk omdat het nog niet weet wie de eerste en wie de tweede rijder wordt en dus nog geen startnummers kan toewijzen. Voor Toro Rosso – dat nog een jaar doorgaat met Daniel Ricciardo en Jean-Éric Vergne – geldt hetzelfde.

Force India, Caterham en Marussia hebben allemaal al wel één coureur bevestigd, maar Paul di Resta, Charles Pic en Timo Glock – die in die volgorde voor die teams zullen uitkomen – staan desondanks nog niet op de lijst. Ook in dit geval komt dat vermoedelijk omdat het team de volgorde van haar rijders pas definitief wil maken als het daadwerkelijk twee coureurs in dienst heeft.

Voor Lotus geldt hetzelfde, maar dit team heeft Kimi Räikkönen al wél aangeduid als kopman voor 2013. Wie zijn teamgenoot wordt is nog niet bekend en het team heeft dus nog niet aangegeven wie in de auto met startnummer acht gaat kruipen. De kans is groot dat het weer Romain Grosjean wordt, maar ook Kamui Kobayashi en Heikki Kovalainen zijn de laatste tijd met het team in verband gebracht.

De lijst is verder weinig verrassend, behalve dat het bij Mercedes opvalt dat Nico Rosberg officieel de eerste coureur is en startnummer negen krijgt, terwijl nieuwkomer Lewis Hamilton met startnummer tien gaat rijden.

De volledige deelnemerslijst voor 2013 ziet er op dit moment als volgt uit:

Startnummer

Coureur

Team

1

Sebastian Vettel

Red Bull

2

Mark Webber

Red Bull

3

Fernando Alonso

Ferrari

4

Felipe Massa

Ferrari

5

Jenson Button

McLaren

6

Sergio Pérez

McLaren

7

Kimi Räikkönen

Lotus

8

NNB

Lotus

9

Nico Rosberg

Mercedes

10

Lewis Hamilton

Mercedes

11

NNB

Sauber

12

NNB

Sauber

14

NNB

Force India

15

NNB

Force India

16

Pastor Maldonado

Williams

17

Valtteri Bottas

Williams

18

NNB

Toro Rosso

19

NNB

Toro Rosso

20

NNB

Caterham

21

NNB

Caterham

22

NNB

Marussia

23

NNB

Marussia

  1. Sebastian Vettel Red Bull

  2. Mark Webber Red Bull