Vitaly Petrov en Heikki Kovalainen zijn er in de kwalificatie niet in geslaagd de beide Marussia’s achter zich te houden, met als gevolg dat het Caterham-duo er behoorlijk de smoor in heeft.

“We hebben het vandaag laten liggen, zo simpel is het”, erkent Kovalainen zonder er verder omheen te draaien. “Ons plan van aanpak pakte verkeerd uit in de praktijk, met als gevolg dat Vitaly en ik onze banden niet goed op temperatuur kregen en het ons bovendien niet lukte om vrije ronden zonder verkeer te rijden.”

“Morgen is er echter weer een dag”, zo probeert Kovalainen positief te blijven. “We beginnen dan weer met een schone lei en hopelijk gaat het in de race dan ook beter.”

Kovalainen legde het in de kwalificatie overigens niet alleen af tegen de beide Marussia’s, die de negentiende en twintigste startplaats opeisten, maar ook tegen zijn eigen teammaat Petrov.

Petrov staat daar echter totaal niet bij stil in zijn terugblik, want ook hij is vooral teleurgesteld vanwege de nederlaag ten opzichte van het Marussia-tweetal: “De kwalificatie verliep duidelijk niet volgens plan”, vertelt ook Petrov, waarna hij dezelfde redenen als Kovalainen aanvoert voor deze teleurstelling: “De banden werkten niet goed en we konden geen vrije en foutloze ronden rijden.”

“Heikki en ik hadden daarnaast allebei de pech dat de HRT van Narain Karthikeyan uitgerekend op het moment dat wij aan onze vliegende ronden begonnen stilviel in bocht twee. Maar ja, soms loopt het gewoon anders dan gepland, dus we moeten de kwalificatie nu maar gewoon achter ons laten en ons op morgen richten.”