Op de eerste trainingsdag kon Caterham nog aardig in het spoor blijven van de middenmoot, maar in de kwalificatie strandde het schip opnieuw in Q1.

Doordat Nico Hülkenberg al vroeg wegviel met technische problemen, hoefde Caterham nog maar één andere auto te verslaan om Q2 te halen. Heikki Kovalainen had Jerome D’Ambrosio even te grazen, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. 

“Na de eerste run stond ik voor de Lotus, maar we wisten al dat het moeilijk zou worden om die plek vast te houden”, vertelt Kovalainen. “Ik kreeg niet het maximale uit het tweede setje banden. Dit is wel zo’n beetje de tijd die bij ons past.” 

“Het gaat gelukkig al veel beter dan in Spa”, vervolgt Kovalainen. “Hier kunnen we mee verder. We moeten een goede race rijden en dan uitzoeken wat er in België misging en ervoor zorgen dat we deze snelheid meenemen naar Singapore.” 

Teamgenoot Vitaly Petrov vult aan: “Ik ben tevreden met de auto op dit moment. Tussen de eerste vrije training en de kwalificatie hebben we duidelijke verbeteringen gemaakt. Nu moeten we de vooruitgang die we hebben geboekt verzilveren in de race.”