Michael Schumacher denkt nog altijd een rol van betekenis te kunnen spelen in de strijd om de wereldtitel. ‘Zolang we ons maar snel blijven ontwikkelen.’

Eerder deze week gaf Ferrari-rijder Fernando Alonso aan de zevenvoudig wereldkampioen nog niet te hebben afgeschreven. Gevraagd of hij zichzelf ook nog als titelkandidaat ziet, antwoordt Schumacher volmondig ‘ja’.

“Met dit puntenstelsel is van alles mogelijk”, aldus Schumacher tegenover Autosport.com. “Alonso en ik vielen uit in Maleisië. Dat kan iedereen overkomen. Ook de koplopers in het kampioenschap krijgen tegenslagen te verduren. We moeten ervoor zorgen dat we de auto in hoog tempo blijven ontwikkelen, dan is het seizoen nog zeker niet voorbij.”

Schumacher geeft verder aan op betere resultaten te hebben gehoopt, maar niet teleurgesteld te zijn in het seizoen tot dusver. “Het is nu eenmaal een sterk veld. Ik weet echter wat er speelt en heb geen reden om teleurgesteld te zijn. Ik ben gelukkig en als andere mensen dat anders zien, ligt dat aan hen.”