Force India komt naar Spanje met de intentie de goede vorm uit te bouwen, nu het team op een nette zesde plaats in het kampioenschap staat en regelmatig punten pakt.

Coureur Adrian Sutil gaat er niet vanuit dat zijn renstal in Barcelona plotseling door haar achtervolgers wordt ingehaald: “We hebben enkele verbeteringen doorgevoerd, dus ik denk dat we onze positie wel kunnen behouden.”

“De eerste vier races zijn we competitief geweest”, vervolgt Sutil. “Ik zie dat niet zomaar veranderen. Het veld zit dicht op elkaar, maar je vindt niet zomaar een tiende van een seconde. Ik maak me geen zorgen.”

Force India scoorde dit jaar punten in drie van de vier Grands Prix. “Het is nu normaal voor ons om in de kwalificatie bij de top tien te zitten en punten te halen in de race”, zegt Sutil. “Het is een teleurstelling als we dat niet voor elkaar krijgen.”

Ook Vitantonio Liuzzi gaat uit van een positief resultaat in Spanje. “De auto past goed bij deze baan. Ik wil graag aan het Europese seizoen beginnen en weer om de punten meedoen."

Hoewel teambaas Vijay Mallya realistisch blijft, is ook hij positief gestemd over de aanstaande races: “De rest zit natuurlijk niet te slapen. Hoeveel tijdwinst ze boeken in Barcelona, moeten we echter eerst nog maar eens zien.”

Mallya heeft er vertrouwen in dat Force India de strijd om de hevig begeerde vijfde plaats bij de constructeurs kan aangaan: “Als ik zie hoe hard en goed het team werkt, denk ik dat we een voorsprong hebben op de rest. Ik ben er zeker van dat we onze vorm kunnen vasthouden. Misschien kunnen we zelfs een stap vooruit zetten.”