De WTCC-coureurs blijken niet de enige snelle jongens te zijn in Marrakech.

De dag van een coureur is niet voorbij zodra hij uit de auto stapt na een kwalificatiesessie of race. Zo zijn er nog nabesprekingen met het team en diverse sponsorverplichtingen. De mannen van het Sunred Seat-team, waaronder Tom Coronel en Gabriele Tarquini, rijden bijvoorbeeld gasten rond in een Seat Leon Supercopa. Iets minder snel dan de WTCC-bolide, maar de beleving is er niet minder om.

Op zaterdag zie ik het ritje nog net aan mijn neus voorbij gaan als de organisatie besluit de baan dicht te gooien net als ik aan de beurt ben, maar op zondag zorgt teammanager Joan Orus ervoor dat ik een herkansing krijg. Coronel en Tarquini zijn echter hun successen al aan het vieren, dus moet een andere coureur worden opgedoken. De Hongaar Norbert Michelisz blijkt nog op de paddock rond te lopen en is bereid nog even chauffeur te spelen.

Michelisz is een snelle jongen, maar wil nog wel eens over de limiet gaan. Tijdens Q1 reed hij bijvoorbeeld de snelste tijd, om een paar bochten later zijn Seat frontaal in een muur te parkeren. Ik wil me de kans echter niet opnieuw laten ontglippen en stap naast hem in de bolide. Van gasten naast zich trekt Michelisz zich niet aan; hij rijdt volle bak en knalt genadeloos over de kerbs. Een bijzondere, spannende, maar prachtige gewaarwording.

Het blijkt echter niet het spannendste ritje van de dag. Vanaf een restaurant in de medina van Marrakech, het oude centrum, nemen we een taxi terug naar het hotel. De jongeman achter het stuur van de Fiat Uno blijkt een raceliefhebber. Hij draagt een Ferrari T-shirt en ook hij houdt zich niet in met passagiers in de auto. Links en rechts scheuren we pruttelende brommers voorbij. Toeterend razen we over kruispunten en verkeerspleinen. Tussendoor is hij druk aan het sms’en en geeft hij ons nog wat toeristische informatie over zijn stad. Wonder boven wonder bereiken we heelhuids onze eindbestemming.

Wellicht zien we de knul ooit nog in de voetsporen treden van de Marokkaanse WTCC-coureur Mehdi Bennani, maar mocht ik dan opnieuw het aanbod krijgen een rondje mee te rijden, weet ik niet of ik weer zou instappen.